Vrei o pozitie mai buna in Google? Uite 5 pasi simpli!

SEO Brasov

Cu totii stim cat de enervant poate fi atunci cand un website se indexeaza in pagina “n” din Google si nu mai vrea sa urce in cautari. Cateodata, chiar si eforturile par a fi in zadar. Iar multi isi pierd rabdarea si renunta fara sa stie ca exsita cativa pasi simpli catre o crestere sigura in cautari.

Uite care sunt acestea:

  • identifica cuvintele cheie cu care esti rankat cel mai bine;

  • alege cuvantul cheie cu care vrei sa cresti in cautari;

  • cauta motivul pentru care concurenta ta te depaseste;

  • urmareste-ti rankarea;

  • imbunatateste-ti continutul.

1. Identifica cuvintele cheie cu care esti rankat cel mai bine

Cateodata cuvantul cheie pe care il targetezi nu iti aduce succesul mult asteptat. Dar exista alte cuvinte cheie cu mai mult potential decat crezi. Important este ca, in timp ce lucrezi la cresterea in cautari dupa cuvantul cheie targetat (prin link building), sa ai in vedere si cuvintele cheie care deja iti aduc vizite. Chiar si o pozitie mai sus, iti poate dubla vizitele pe website/blog. In plus, iti este mai usor sa cresti cate o pizitie in prima pagina, decat sa ajungi pe prima pagina cu un cuvant cheie cu care, momentan, te afli in pagina 2, 3, 4, s.a.m.d.

2. Alege cuvantul cheie cu care vrei sa cresti in cautari

Este important sa sti cum sa iti dai seama care sunt cuvintele cheie eficiente pentru tine. Trebuie sa te axezi pe cuvintele cheie:

  • care deja iti aduc vizite (cum am spus si mai sus);

  • cu cele mai multe cautari;

  • cu o concurenta scazuta;

  • scumpe;

  • care nu sunt legate de un brand.

Expertii SEO stiu ca adevaratul succes in cautari se va intampla doar daca utilizezi cuvitnele cheie enumerate mai sus!

SEO Brasov

3. Cauta motivul pentru care concurenta ta te depaseste

Orice strategie de SEO si Link Building incepe cu un Audit SEO. Iar prin acesta se analizeaza concurenta. Dar daca nu sti cum sa fac un Audit SEO, atunci poti sa analizezi tu personal concurenta ta. Este in de-ajuns sa faci o cautare dupa cuvintul cheie targetat si sa deschizi paginile care sunt rankate mai bine decat a ta. Trebuie sa observi continutul, cuvintele cheie dupa care sunt rankate si backlink-urile de care dispun. In plus, rankarea lor mai inalta poate fi cauzata si de vechimea sau autoritatea domeniului.

4. Urmareste-ti rankarea

Acest pas este important pentru a-ti da seama daca evolueaza pozitiv, negativ sau stagneaza website-ul tau in cautarile din Google. Daca website-ul incepe sa creasca, inseamna ca efortul depus a avut succes si poti sa continui in aceasi directie. In schimb, daca website-ul tau stagneaza sau scade in cautari, atunci trebuie schimbata startegia!

5. Imbunatateste-ti continutul

Pentru a-ti depasi concurenta, trebuie sa oferi ceva mai bun! Iar acest lcuru se poate realiza cel mai usor prin continut. Verifica unicitatea continutului tau. Incearca sa integrezi mai mult text. Dar fi atent ca textul sa nu fie doar stufos, dar si relevant. In plus, incearca sa imbunatatesti autoritatea paginii tale web.

Avand in vedere acesti 5 pasi, website-ul tau poate sa iti aduca succesul mult dorit.

Pentru mai multe informatii, strategii de link building, SEO sau un Audit SEO ca la carte, contacteaza-ne cu incredere!